CURSA SOLIDÀRIA 2018

Pels rescats al mar Mediterrani


LA CAUSA

Vist el problema que s’està desenvolupant al Mediterrani, on moltes persones d’arreu de les costes africanes salpen a la desesperada per escapar de les seves vides insostenibles, però es troben amb màfies que trafiquen amb la il·lusió, la il·lusió d’una vida a l’altre banda del mar, el que no els hi diuen és que amb unes embarcacions com les que utilitzen és impossible arribar-hi. Per tant, sense ni tan sols saber-ho, la seva única opció de salvació es troba en què un vaixell els cerqui navegant en algun indret del mar, el nostre mar.

Podríem haver escollit qualsevol de les ONG’s que estan treballant en aquest moment al Mediterrani per trobar aquestes precàries embarcacions, que per si soles no arribarien ni a bon ni a mal port. Però ens havíem de decidir per una. Així que, gràcies a un bon amic que està treballant en una d’aquestes ONG’s, i la magnífica resposta que vam rebre, aquest any hem optat per donar suport a SOS Mediterranée, sense desmerèixer el treball que estan fent totes les altres ONG’s.

“La nostra visió és un món on cada persona afligida en el mar serà rescatada i tractada amb dignitat».

SOS Mediterranée és una organització marítima i humanitària europea de rescat de les vides del Mediterrani. Va ser fundada per ciutadans, al maig del 2015, per respondre a les morts del mar Mediterrani i la inefectivitat de la Unió Europea per prevenir aquestes morts. SOS Mediterranée treballa com una associació europea amb equips a Alemanya, França, Itàlia i Suïssa. Tots junts operen i financen una embarcació de rescat anomenada Aquarius, la qual continua treballant des del febrer del 2016 a aigües internacionals entre Itàlia i Llívia. L’atenció sanitària ha estat proveïda per Metges sense Fronteres des del maig del 2016. Des de que van cursar la primera operació, han donat la benvinguda a més de 28.000 refugiats a bord de l’Aquarius.

LA CURSA

La cursa és totalment solidària i el nostre objectiu principal és gaudir del que més ens agrada: córrer, la natura, aportar el nostre granet de sorra i conscienciar a la societat d’un dels conflictes més considerables del moment.

A més, tenim un munt de sorpreses que podreu gaudir el dia de la cursa:

– Festa d’inici amb escalfament multitudinari, activitats pels menors i cloenda final.

Butifarrada de les bones per tots els participants

Sorteig d’obsequis (lots de productes, àpats a restaurants, material esportiu…)

– Sorpreses com batucada, música en viu i… avituallaments.

Es tracta d’una cursa sense ànims de lucre en la que totes les recaptacions es destinaran a cobrir les despeses de la pròpia cursa, i el 100% dels beneficis es donaran al projecte de SOS Mediterranée.

GALERIA D’IMATGES