CURSA SOLIDÀRIA 2019

Per la inclusió dels refugiats


LA CAUSA

En aquesta 3ra edició de la Cursa Solidària de Cardedeu completem un cicle d’ajuda als refugiats en tres de les moltes etapes en la seva recerca d’una vida digne.

Amb la participació en la Cursa Solidària del 2018 es va poder contribuir al rescat de vides al mar Mediterrani a través de l’ONG SOS Meditarrée, i va ser un any abans que vau fer possible que molta gent en trànsit disposés de menjar a través de l’ONG Refugees Community Kitchen.

I aquest any ens centrem en la inclusió necessària quan el refugiat arriba al que pot ser el seu destí i l’inici d’una nova vida. Juntament amb la fundació REIR (Recursos Educatius per a la Infància en Risc) es pretén desenvolupar activitats d’habilitats i competències prosocials que facilitin processos de maduració personal i de responsabilitat social. Els principals objectius fent servir la figura dels monitors de carrer són:

– Assolir una bona integració dels infants i joves als centres municipals.

– Promoure activitats i serveis de temps lliure en el municipi per tal que els adolescents i joves puguin tenir experiències positives de lleure.

– Crear espais que possibilitin hàbits saludables; promocionar l’esport entre el jovent, promoure unes relacions sexuals no sexistes, prevenir consum de substàncies tòxiques, etc.

– Afavorir la formació ocupacional i la inserció laboral dels joves.

– Detectar i acompanyar líders que puguin treballar de forma permanent amb els infants i joves de la comunitat. Crear espais de participació jove en la comunitat: espais de diàleg, anàlisi, etc.

– Garantir l’atenció social de les persones joves afavorint iniciatives de convivència ciutadana.

– Ampliar els espais de trobada i convivència entre les participants de diferents cultures.

– Treballar conjuntament amb els serveis i institucions del municipi per tal de facilitar la inserció del jovent en la comunitat.

LA CURSA

La cursa és totalment solidària i el nostre objectiu principal és gaudir del que més ens agrada: córrer, la natura, aportar el nostre granet de sorra i conscienciar a la societat d’un dels conflictes més considerables del moment.

A més, tenim un munt de sorpreses que podreu gaudir el dia de la cursa.

– Festa d’inici amb escalfament multitudinari, activitats pels menors i cloenda final.

Botifarrada de les bones per tots els participants.

Sorteig de molts obsequis (lots de productes, àpats a restaurants, material esportiu…).

– Sorpreses com batucada, música en viu i… avituallaments.

Es tracta d’una cursa sense ànims de lucre en la que totes les recaptacions es destinaran a cobrir les despeses de la pròpia cursa, i el 100% dels beneficis es donaran a l’ONG Reir.

«Tenim un llarg camí per recórrer, correm-lo junts.»

GALERIA D’IMATGES